WordPress WooCommerce Themes

Sestavine: surov trsni sladkor*, želirno sredstvo (jabolčni pektin)/*=iz kontrolirane ekološke pridelave.

Brez dodane citronske kisline.

Priprava:

1kg zrelega sadja najprej splaknite in narežite ter premešajte s 500g želirnega sladkorja. Uporabite dovolj velik lonec za kuhanje. Ob stalnem mešanju zavrite in pustite vreti 2 minuti. Nato dodajte 100ml limoninega soka in ob stalnem mešanju pustite še 2 minuti vreti. Za preizkus želiranja dajte ob koncu kuhanja 1 žlico sadne mase na krožnik in pustite da se ohladi. Če masa ni dovolj trdna (gosta), jo kuhajte še 1-2 minuti. Ko je masa dovolj gosta jo nalijte v čiste kozarce za vlaganje in jih močno zaprite. Kozarce obrnite na pokrov in jih pustite ohlajati cca 5 minut.

Izogibajte se dodajanju naribanih jabolk.

Ne uporabite več kot 1kg sadja na 500g želirnega sladkorja.

Žele iz soka: 500g želirnega sladkorja uporabite za 750 ml soka.

Nasveti:

– pri kislem sadju (npr. ribez, kutina, kosmulja) lahko zmanjšate dodajanje limoninega soka.
– pri sadju s trdim mesom(npr.marecile, češnje) premešajte sadje z želirnim sladkorjem in pustite stati preko noči.
– lonec za kuhanje mora biti tako velik, da ga s sadno mešanico napolnimo le do polovice.

Povprečna hranilna vrednost za 100g: energijska vrednost: 1637kJ/385kcal; maščobe 0g (od tega nasičene maščobne kisline 0g), ogljikovi hidrati 95,5g (od tega sladkorji 95,5g), beljakovine 0g, sol 0g.

Neto količina: 500g.

Poreklo: Kmetijstvo izven EU. Proizvedeno: Naturata AG, Am alten Kraftwerk 6, D-71672 Marbach, Nemčija.

Uporabno najmanj do datuma(odtisnjeno na zadnji strani embalaže). Hranite na suhem in zaščiteno pred toploto.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Želirni sladkor 2:1 Naturata, 500g”

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena.