Priprava: Za en obrok zmešajte 2 žlici (25 g) mešanice z 200 ml tekočine za gostejši ali 300 ml za redkejši khir. Segrejte do vrenja, nato zmanjšajte temperaturo in med občasnim mešanjem kuhajte še 10 minut. Za popolno harmonijo okusov in došično ravnovesje priporočamo uporabo kravjega mleka, ovsenega, riževega ali mandljevega napitka za Vato in Pitto ter uporabo kozjega mleka ali mandljevega napitka za Kapho. Okus in sladkost khirja sta deloma odvisna od uporabljenega mleka ali napitka. Po želji kuhan khir dodatno sladkajte.

Sestavine: Koruzni zdrob*, koruzna moka*, mandlji* 10,5% , kardamom* 0,2%, cimet*, kurkuma*, sol.

*Iz kontrolirane ekološke pridelave

Izdelek lahko vsebuje sledi glutena.

Neto količina: 150 g

Povprečna hranilna vrednost na 100 g: energijska vrednost 1547/366 kj/kcal, maščobe 6,3 g (od tega nasičene maščobe 0,6 g), ogljikovi hidrati 68,2 g (od tega sladkorji 1,9 g), beljakovine 9,1 g, sol 0,1 g.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “BIO Ajurvedski puding – khir mandlji & kardamom MadhuraVita, 150g”

Your email address will not be published. Required fields are marked