Za pripravo potrebujete še: 250ml sojinega napitka, 100g mehke margarine, pekač za mafine, mešalnik za stepanje.

Priprava: Pečico ogrejte na 180°C (ventilatorsko). Mešanico, margarino in sojin napitek dajte v skledo in postopoma mešajte od počasnejšega do hitrejšega, da dobite gladko kremasto maso. Maso dajte v pekač z 12 modeli za mafine do višine 2/3. Na srednji višini pecite 20 minut. Vzamite iz pečice ter pustite 5 minut v pekaču, da se pecivo malo ohladi. Nato jih dajte na rešetko, da se do konca ohladijo. Uporabite lahko tudi drug rastlinski napitek, vendar pazite na konsistenco.

Sestavine: surov trsni sladkor*, koruzni škrob*, riževa polnozrnata moka*, kuvertura s temne čokolade*¹ 8,2% (kakavova masa*³, sladkor*, kakavovo maslo*³), kakav v prahu*³ 7,0%, kokosova moka*, koruzna moka*, lanene beljakovine*, luščine indijskega trpotca*, moka s chia semen (Salvia hispanica), sredstvo za vzhajanje (natrijev hidrogen karbonat), kislina (kalijev tartrat²), sol, sredstvo za zgostitev (rožičeva moka*)./*=iz kontrolirane ekološke pridelave.

/¹=delež kakava najmanj 53%/²=čisti vinski kamen/³=Rainforest Alliance.

Povprečna hranilna vrednost za 100g gotovega izdelka**: energijska vrednost: 1413kJ/338kcal, maščobe: 16g (od tega nasičene maščobne kisline: 8,0g), ogljikovi hidrati: 42g(od tega sladkorji: 21g), vlaknine 3,5g, beljakovine 3,9g, sol 0,75g. **=Računano s sojinim napitkom in margarino.

Poreklo: kmetijstvo EU/izven EU. Proizvaja: Biovegan GmbH, Biovegan-Allee 1, Gewerbegebiet beim weißen Stein, 56579 Bonefeld, Nemčija.

Uporabno najmanj do (odtisnjeno ob strani embalaže). Hraniti pred toploto in na suhem.

Neto količina: 360g.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Mešanica za peko čokoladnih mafinov brez glutena BIO Biovegan, 360g”

Your email address will not be published. Required fields are marked